"What is love? The total absence of fear, said the Master.
What is it we fear? Love, said the Master."

miercuri, 17 august 2011

Robert Hopcke - Nimic nu e intamplator

Pornind de la evenimente reale, Robert Hopcke exploreaza rolul sincronicitatii in toate domeniile si momentele-cheie ale unei existente: in iubirile pe care le traim si in viata noastra profesionala, in vise si in viata spirituala, in boala si in preajma mortii.

"Sincronicitate" este termenul introdus de C. G. Jung pentru a desemna acele coincidente stranii pe care toti le traim uneori, acele serii de evenimente neobisnuite ce ne transforma in personajele unei povesti misterioase si pline de sens - povestea vietii noastre.

Robert H. Hopcke este psihoterapeut si director al Centrului de Studii Simbolice din SUA. Nimic nu e intamplator, cea mai importanta scriere a sa, a devenit un bestseller national.

Robert Hopcke - Nimic nu e intamplator















Alte carti asemanatoare sunt:

Ce au in comun teorema lui Bell, arhetipurile lui Jung, pisica lui Schrodinger si actele ratate freudiene?

Allan Combs Mark Holland - Sincronicitate In spatele evenimentelor se afla tesatura subtila a destinului



Credeti in coincidenta sau in hazard? Aceasta este intrebarea. Martin Plimmer si Brian King va vor oferi un raspuns in noua lor carte.

Laura Buxton, zece ani. In curtea casei sale, da drumul unui balon. La 140 de mile departare, balonul aterizeaza in curtea altei Laura Buxton, tot in varsta de zece ani.

Ian Stewart, matematician. La cateva momente dupa discutia despre sansele de a fi lovit de un meteorit... stiti deja ce se intampla.

Coincidenta? Sau hazard?

Lincoln a fost ales presedinte in 1860. Dupa exact o suta de ani, in 1960, Kennedy era ales presedinte. Ambii au fost preocupati de drepturile civile. Ambii au fost asasinati vinerea, in prezenta sotiei. Ambii au fost ucisi de un glont care le-a patruns in cap din spate. Lincoln a fost asasinat la teatrul Ford. Kenneth a fost ucis în vreme ce se afla într-un automobil Lincoln decapotabil fabricat de compania Ford.

Se joaca cineva cu viata noastra? Dumnezeu, poate? Destinul? Sau, asa cum sustin savantii, ni se ofera ocazia sa patrundem intr-un univers in care totul este interconectat, pe care, desigur, nu il intelegem?

Coincidenata sau hazard. Mic tratat de mare destin descrie cele mai uimitoare fenomene ale universului, care sfideaza orice probabilitate. De la parapsihologie pana la calculul probabilitatilor, de la trucurile cartoforilor la particulele subatomice, 250 de povesti absolut incredibile... dar cat se poate de reale.
Martin Plimmer, Brian King - Coincidenta sau hazard. Mic tratat de mare destin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu